Cotlet de porc cu sos de piper

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2014 | 21576 vizualizari

 

Acest sos este in lista mea de sosuri preferate si se poate face cu orice fel de carne (piept de pui sau curcan, vitel , miel sau porc)

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de cotlet (sau pulpa) de porc
  • sare, piper macinat, 1 lingura piper boabe (2-3 culori)
  • ulei de masline
  • 1 concentrat de carne knorr lichid (natur)
  • 50 gr smantana dulce pentru gatit
  • putin vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos de piper:

Carnea o temperam moderat cu putin sare si putin piper macinat.

Intr-o tigaie punem ulei de masline si prajim carnea cate 3 minute pe fiecare parte si o scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam vinul alb (cca 1/2 pahar) si boabele de piper zdrobite in morjar. Lasam sa scada vinul si intre timp amestecam continutul unei cutiute de concentrat decarne knorr cu o cana de apa rece si turnam peste sos. Acesta va face sa se inchege sosul . Adaugam carnea si o mai lasam cca 7 minute sa se fiarba in sosul format. Intoarcem si lasam iar cca 7 minute. La final turnam smantana si amestecam bine, miscand tigaia din cand in cand sa nu se prinda de fund. 

Servim cu tagliatele sau cu cartofi aurii sau prajiti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

15.09.2014, 23:23

cristeena20 1

16.09.2014, 12:08

va multumesc frumos pt like-uri

diaconta 1

16.09.2014, 22:29

Foarte bun sosul de piper

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet impletit